Johannes Graversen på banen igen !

 

I week-enden den 23-24. juli blev der kørt løb på Oschersleben (nær Berlin).

Vi havde i en tid talt om, at det måtte være der, hvor vi igen skulle ud at køre race.

Så nu skulle der arbejdes på raceren, for der var jo en del arbejde efter det totale motor-havari i Påsken 2003 på Nürburgring. Fra starten af juli måned, hvilket vil sige starten af vor sommerferie, blev døgnets 24 timer brugt til at klargøre bilen. Endvidere fandt vi ud af, at både sæde, sele, køredragt m.m. var blevet for gamle og ikke kunne godkendes; så op med pungen endnu engang.

FIAT-raceren så dog ikke ud til at ville ud at køre race. Alt voldte problemer, men den 19. juli kørte vi på rullefelt, hvor det så viste sig, at turboladeren ikke virkede – altså også var gået til på Nürburgring. Nå, men vi havde en totalt renoveret turbolader liggende på værkstedet, så der var kun et at gøre – ringe til Steen (vor søn), som kom ned med denne turbolader.

Motoren blev nu kørt ind med denne turbolader, som dog giver lidt mindre HK end den anden. Men i mangel af andet og bedre – så kunne den dog bruges.

Hjemme igen, og nu torsdag morgen – og en sidste opstart inden afgang til Oschersleben, syntes vi at den monterede turbolader røg en del. Af med denne for kontrol, men kunne dog ikke finde nogen fejl. Påmontering igen, og så skulle der pakkes og afgang.

Vi ankom til Oschersleben torsdag aften kl. 22.30, hvor der så skulle rejses telt - i regnvejr; så det var godt vi havde hjælpere med. Klokken blev godt midnat, før vi kunne gå til ro.

Fredag var der 1. tidtagning ca. kl. 17.00, og denne forløb tilfredsstillende. Vi kørte ikke mange omgange, for Johannes ville gerne se alt igennem for eventuelt oliespild m.m., og Johannes var også lidt rusten efter 2½ års fravær fra motorsporten. Lørdag morgen kl. 8.50 (absolut morgen for Johannes) blev der kørt 2. tidtagning, hvilket resulterede en startplacering som nr. 9, hvilket vi var tilfredse med.

Lørdag eftermiddag ca. kl. 17.00 kørte vi 1. løb, som forløb absolut tilfredsstillende, og hvor vi endte som nr. 6. Foran os lå Porscher og Corvetter - med langt flere HK end os – og som også havde kørt adskillige løb i år. Men Johannes havde en meget tæt kamp med to Corvetter, hvor ingen af disse tre skulle lave nogen fejl, før en anden gik om. Disse tre endte som nr. 4 – 5 og 6.

Søndag formiddag ca. kl. 11.00 kørte vi 2. løb, som også forløb absolut tilfredsstillende, og hvor vi endnu engang endte som nr. 6. Igen en meget tæt kamp med de to Corvetter, som absolut syntes at de havde haft et meget fint og spændende race.

Så alt i alt – et absolut godt race for os, med et godt resultat – og bil / motor / chauffør holdt.

 

Se i øvrigt reportage på :

www.spezial-tourenwagen-trophy.com, Rennen, 2005, Bericht og Foto

hvor der både er tekst og billeder.

Anne Lise