Graversen på Padborg Park.

 

 

Gengivet med tilladelse fra
Motorsporten.dk

 

Michael Outzen vinder

Special Saloon 
21/09/05 
-og vinder
Årets sidste to afdelinger af Special Saloon Car Challenge skulle afgøres i forbindelse med weekendens Padborg Super Prix. Michael Outzen var forhåndsfavorit og trods drilske vejrbetingelser, kunne Ringekøreren sikre sig sin tredje titel - den første i Special Saloon - med to sikre sejre.
 

Michael Outzen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det lugtede ellers lidt af kamp da den suværene vinder af Jyllands-Ringens åbningsløb, Michael Schröter, dukkede op med sin ex-DTC VW Golf GTI, der ganske vist hører til i den mindre gruppe 1.
I Outzens gruppe 2, dukkede yderligere to gamle kendinge op. Volvomand Erik Christensen sad bag rattet af en S60 T5 Challenge-bil, som fortræning til Mini Le Mans på samme bane senere på året. Den anden var en af klassens helt store veteraner. Johannes Graversen og hans unikke Fiat X1/9 Turbo, der i finish står sig med de bedste DTC-biler.

1. heat
Outzen og Schröter deler første startrække, men fra anden skyder Graversen sin centermotorraket af og indtager førstepladsen. Imidlertid går det bedre med accelerationen end med nedbremsningen og den røde Fiat skyder op af pitindkørslen, mens feltets resterende 30 kørere, der også består af Super Cup og Syver Racere, drejer til venstre.


Starten på 1. løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Forrest har Michael Outzen fri bane og udnytter til fulde at Michael Schröter må kæmpe sig forbi hurtigstartende Peter Vesti og Jesper Ternvalt. Outzen opbygger hurtigt et forspring på 4 sekunder, som Schröter bruger den næste håndfuld omgange på at halvere. Herefter begynder BMW-køreren igen at rykke og Golfen falder gradvist tilbage, men gruppesejre til begge kørere.

Fra start må Peter Vesti slås med Jesper Ternvalt om andenpladsen i gruppe 1. Den kamp bliver afgjort allerede ved slutningen af første omgang, hvor Ternvalt spinder for enden af langsiden. Han er hurtigt tilbage på sporet, men må se Erik Christensen og Keld Gammelgård passere. Sidstnævnte får hurtigt tekniske problemer og må i pit, før han returnerer og kan tage målflaget som sidste mand. Erik Christensen holder stand til fjerde omgang, men på sidste omgang må han slippe yderligere en placering, før han kan hjemføre tredjepladsen i gruppe 2. Johannes Graversen er nemlig flyvende, og bruger fartresurserne til at spurte forbi den ene konkurrent efter den anden.


Johannes Graversen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I det opskruede tempo slutter kun Johnny V. Nielsen på omgangshøjde, med fjerdepladsen i gruppe 1 som resultat. Niels Christiansen kører en fejlfri femteplads hjem, mens Tom Rørvig og Kim Morgan Jensen må inddrage pitindkørslen, for at gennemføre på de næste pladser. Erik Byrgesen holder gruppe 2-køreren Hans Elnegaard stangen løbet igennem.
Fra sidstepladsen havde Steen Sander Madsen lavet en kanonstart, men gradvist bliver Ford Sierraen indhentet. Tyske Achim Runschkowski når ham således på sidste omgang og passerer.

2. heat
Dagens afsluttende løb på foregår på en regnvåd bane. Forløbet af starten gentager sig fra første heat, men denne gang holder Johannes Graversen bilen på sporet, men den korte bil virker nervøs på den fedtede bane.


Starten på 2. løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Fiatkøreren må hurtigt slippe Michael Outzen, Michael Schröter, Jesper Ternvalt og Peter Vesti forbi. Vesti må imidlertid som så mange før ham gennem pitten for at fuldføre, hvilket sender ham i bunden af feltet. Ellers sker der ingen rokeringer i teten.


Michael Schröter.
(Foto: Motorsporten.dk)

Michael Outzen kører endnu en overbevisende sejr hjem som vinder af gruppe 2 foran Johannes Graversen og Erik Christensen. Volvokøreren sørger i øvrigt for at holde Graversen til ilden til det sidste.
Hans Elnegaard har denne gang ingen konkurrence om fjerdepladsen, da Kenneth Jensen udgår allerede på anden omgang.

I gruppe 1 dominerer Michael Schröter, som i første heat, mens Jesper Ternvalt kører andepladsen hjem. Peter Vesti kommer stærkt igen og indhenter konkurrenterne en for en og fratager Kim Morgan Jensen tredjepladsen på sidste omgang. Tom Rørvig kører femtepladsen hjem, mens Erik Byrgesen passerer Niels Christiansen tidligt i løbet. Achim Runschkowski følger pænt med i dette heat og er på omgangshøjde med Michael Outzen ved målflaget, mens Steen Sander Madsen kører sit eget løb bagerst i feltet. Keld Gammelgård er endnu engang hurtig ude af hullerne, men må denne gang definitivt strække våben og udgå. Heller ikke Morten Schmidt får meget ud af weekenden og udgår for anden gang, mens Johnny V. Nielsen trækker sig ud inden start.

Michael Outzen startede weekenden som favorit og vandt sikkert den samlede titel og blev dermed også bedste gruppe 2-kører, foran Hans Elnegaard og Gunnar Larsen, der ikke var til stede ved finaleløbene.
I gruppe 1 vandt Peter Vesti og hans slutspurt fratog akkurat Hans Elnegaard den samlede andenplads. Jesper Ternvalt gjorde sit bedste for at vippe Vesti af pinden i finalen, men blev stadig toer i sin Clio Cup-bil. Kim Morgan Jensen slutter som treer.

Special Saloon-sæsonen er slut, men for de eventyrlyste er der stadig Padborgs 4 timers langdistanceløb om en måned.

Jesper O. Hansen

Gengivet med tilladelse fra
Motorsporten.dk