Kastellet 2017

Kastellet, København 7. maj 2017

Vi var 3 X1/9’ere til forårsmønstring på Kastellet i København. Vi tog køreturen derind sammen igennem København. I regnvejr.
Glem alt om at tro på vejrprofeterne igen nogensinde, de tog atter fejl.

Undervejs blev vi og en masse af de andre biler beundret at turister og Københavnere. Der blev taget mange billeder og sendt os mange glade smil og vink.

Vi ankom for tidligt til Kastellet. Porten var endnu ikke åben, så vi måtte vente ude på gaden i længere tid, med slukkede motorer.

Da vi så endelig måtte køre ind, ville vores X1/9’er ikke starte, lige meget hvad. Kloge ord blev givet os, men intet hjalp. Men med hjælp fra et par stærke herrer, fik vi skubbet den i gang og vi kunne selv køre ind på pladsen. Pyhh. Det var heldigvis ikke platinerne der var røget denne gang. Den var vist bare blevet lidt varm, under den langsomme københavnerkøretur.

Sikke da et fantastisk sted, Kastellet. I starten kom der et par smådryp ovenfra, men det stoppede da heldigvis og vi kunne nyde forårssolen, og de mange sjove og spændende biler. Særlig var en amerikansk Stanley Steamer fra 1910, der med ’Tuuut tuut’, som et andet damplokomotiv, dampede afsted. Super velholdt og bare så flot. (Se billederne)

Der blev som altid snakket, beundret, drømt og diskuteret. Og der skulle da også lige nedlægges et par lækre grillede pølser undervejs.

Fik en god snak med en pensioneret gardehusar, om tiden på Kastellet og om veteran panser- og militærkøretøjer og en foldekaffekop. Smart. Garderhusarregimentet har et museum i Næstved, som vi må køre ned og se en dag.

Et militærorkester spillede lidt ind i mellem, taler blev holdt og præmier uddelt.
Nu kunne vi køre hjem igen. Ville vores X1/9’eren starte? Ja, denne gang havde vi ingen problemer, men det var der så en anden af de tre X1/9’er der havde.
Men med et bank på startrelæet startede den og kunne, med fører, køre til Dragør for at nyde en is med Volvo-Niels.
Den gik dog i stå i et kryds undervejs, hvor den, i gear og med lidt rokken, endelig sprang i gang igen.
Efter isen i Dragør, ville den så ikke starte igen, men med et gok fra Volvo-Niels’ magiske paraply, gik den i gang. Kunne der mon være en smitsom starter-virus i omløb?

Alle kom hjem ved egen hjælp fra dagens træf og nu skal vi gøre bilerne klar til næste store træf. Charlottenlund Travbane den 28. Maj. På gensyn!

Charlotte og Ib