2017

Landstræf 18.-20. august

I år blev X1/9 Landstræffet afholdt på Hodde Kro ved Varde.
11 stk. X1/9 + 1 bil af ukendt herkomst, havde fundet frem til Hodde.
Efter hygge og snak på verandaerne, var der tid til en tre-retters menu af en størrelse som kun de færreste kunne drømme om.
Lørdag skulle vi ud på en lille tur rundt om Ringkøbing Fjord. Bare lige et smut på 150Km.
Efter et kort Pitstop i Hvide Sande, gik turen videre til Søndervig, hvor frokosten blev indtaget. 
Der var så "fri leg". Strandtur, shopping og nogle valgte Bierhaus.

Eftermiddagskaffen blev indtaget ved Tarm Camping, hvor der også var fotosession.
Turen forløb med militær præcision, styret af Jens og Niels.
Da vi var landet i Hodde igen, kom den nye Fiat 124 Spider forbi til fri prøvetur for alle.
Det var nu ikke så ringe endda.
Efter endnu et super tre-retters menu, blev der hygget og snakket om løst og fast. Senere på aftenen dog nok mest løst.
Jo forresten, der var da også nogle der snakkede om X1/9.

Søndag efter morgenmaden begyndte folk så småt at bryde op, og drog hjemover efter et supertræf i det jyske.

Foto:
Peter Mørk.
Randi Jensen.
Allan Jensen.

 

Gavnø Gods 11. juni

Gavnø Classic Autojumble & Concours de Charme – 11. Juni 2017
Så gik turen igen til Gavnø, en skøn sommermorgen i Juni. Først 1, så 2, så 3, og så var vi 4 på vej, som scenen ’Baby Elephant Walk’ fra filmen ’Hatari’. Melodien ’Baby Elephant Walk’ er skrevet af Henry Mancini, og den passer perfekt til en kortege af X1/9’ere. Og med de sædvanlige ’Jeg vil ikke starte, jeg vil skubbes’ eller ’Nu vil jeg ikke mere’ , lykkedes det alle at nå frem. Baronessen tog imod os og uddelte programmer. Desværre holdt nogen i kø i flere timer, for at komme ind på pladsen. Igen i år fik vi en dejlig plads og i løbet af formiddagen havde vi så fået samlet hele syv X1/9’ere. Det er da rigtig flot. 
Ifølge programmet skulle der være omkring 800 biler i slotsparken. Og det passer helt sikkert. Slotsparkens blomsterduft var forsvundet i en duns af benzin, olie, bilos og grillede pølser. Det har da helt klart sin charme og det ville have virket forkert, hvis blomsterne havde vundet en dag som denne. Køretøjer var der i alle afskygninger, aldre og stand. Baronen drønede, som han plejer, rundt i slotsparken i sine sære køretøjer. 
Et flot orkester spillede velkendt musik. Og rundt på pladsen gik et dommerpanel og valgte vindere ud til diverse konkurrencer. Der blev fotograferet, filmet og interviewet. Senere på dagen var radiomanden Dennis Johannesen speaker ved præmieoverrækkelsen. Det var også muligt at klappe afrikanske bjerggeder, prøve trætopbanen, kigge på sommerfugle og se selve slottet. 
Gamle og nye klubmedlemmer imellem, fik vendt alt omkring X1/9’erene, dets problemer og der blev givet gode råd og løsningsforslag. 

Pas nu godt på Jeres X1/9’ere, for det er et helt specielt lille køretøj. 
Håber I alle får tid til nogle dejlige køreture i sommerlandet.

God sommer.
Charlotte Møller Sørensen.

Charlottenlund Travbane 28. maj

Charlottenlund Travbane 28. Maj 2017
Vi var fire X1/9’ere der sammen kørte afsted mod Travbanen i Charlottenlund, på en skøn forårs/sommerdag. En enkelt X1/9’er var dog ikke så glad for at holde for rødt lys, og måtte lige skubbes i gang. 
Men resten af vejen kørte alle bare fint afsted. 
I år var temaet ’Vive La France’, og mod forventning skulle vi ikke holde længst væk , ligesom sidste år, hvor temaet var Italienske biler ??
Men vi fik en superplads, lige i smørhullet, og op af den gamle del af travbanen. 
Bord og stole blev fundet frem og morgenmaden fortæret. Hyggeligt, men pyhh hvor var det varmt. 
Den femte X1/9’er dukkede op lidt senere. Sejt med 5 styk X1/9’ere på linje. 
Der var også denne gang en masse flotte biler, at kigge på. Stanley Steameren fra 1910 kom tuttene travbanen rundt , mange gange i løbet af dagen.
Se billedet af den fra træffet på Kastellet den 7. Maj. Den er flot og skal absolut opleves !
På catwalken blev der dagen igennem præsenteret franske biler af en hver art. Og det hele blev ledsaget af lidt Jazzmusik og musik fra Radio Merkur tiden. 
Mod slutningen af arrangementet begyndte det at smådryppe og vi trillede hjemad en for en.
Men endnu en hyggelig dag, med en masse sjove indtryk. 
Søndag, den 11. Juni, går det så løs igen. Gavnø kalder, hvis vejrguderne altså er med os.
Ses vi der X1/9’ere ?
Charlotte og Ib

 

Kastellet 7. maj

Kastellet, København 7. maj 2017 

Vi var 3 X1/9’ere til forårsmønstring på Kastellet i København. Vi tog køreturen derind sammen igennem København. I regnvejr. 
Glem alt om at tro på vejrprofeterne igen nogensinde, de tog atter fejl.
Undervejs blev vi og en masse af de andre biler beundret at turister og Københavnere. Der blev taget mange billeder og sendt os mange glade smil og vink.
Vi ankom for tidligt til Kastellet. Porten var endnu ikke åben, så vi måtte vente ude på gaden i længere tid, med slukkede motorer. 
Da vi så endelig måtte køre ind, ville vores X1/9’er ikke starte, lige meget hvad. Kloge ord blev givet os, men intet hjalp. Men med hjælp fra et par stærke herrer, fik vi skubbet den i gang og vi kunne selv køre ind på pladsen. Pyhh. Det var heldigvis ikke platinerne der var røget denne gang. Den var vist bare blevet lidt varm, under den langsomme københavnerkøretur.
Sikke da et fantastisk sted, Kastellet. I starten kom der et par smådryp ovenfra, men det stoppede da heldigvis og vi kunne nyde forårssolen, og de mange sjove og spændende biler. Særlig var en amerikansk Stanley Steamer fra 1910, der med ’Tuuut tuut’, som et andet damplokomotiv, dampede afsted. Super velholdt og bare så flot. (Se billederne)
Der blev som altid snakket, beundret, drømt og diskuteret. Og der skulle da også lige nedlægges et par lækre grillede pølser undervejs. 
Fik en god snak med en pensioneret gardehusar, om tiden på Kastellet og om veteran panser- og militærkøretøjer og en foldekaffekop. Smart. Garderhusarregimentet har et museum i Næstved, som vi må køre ned og se en dag.
Et militærorkester spillede lidt ind i mellem, taler blev holdt og præmier uddelt. 
Nu kunne vi køre hjem igen. Ville vores X1/9’eren starte? Ja, denne gang havde vi ingen problemer, men det var der så en anden af de tre X1/9’er der havde.
 Men med et bank på startrelæet startede den og kunne, med fører, køre til Dragør for at nyde en is med Volvo-Niels. 
Den gik dog i stå i et kryds undervejs, hvor den, i gear og med lidt rokken, endelig sprang i gang igen.  
Efter isen i Dragør, ville den så ikke starte igen, men med et gok fra Volvo-Niels’ magiske paraply, gik den i gang. Kunne der mon være en smitsom starter-virus i omløb? 
Alle kom hjem ved egen hjælp fra dagens træf og nu skal vi gøre bilerne klar til næste store træf. Charlottenlund Travbane den 28. Maj. På gensyn!

Charlotte og Ib

Generalforsamling 26. marts

Årets generalforsamling blev igen i år afholdt på Fjeldsted Skov Kro på Fyn.